Köpek sahiplerinin evcil hayvanları ile ilgili en yaygın şikayetlerinden birisi şüphesiz tüy dökülmesi.Çoğu kez normal ve sağlıklı gerekçelerden kaynaklanan tüy dökülmesi bazen de önemlihastalıkların sonucunda ortaya çıkabilir.
Blog
Kedi Kumunun Önemi ve Değiştirilme Zamanları
Minik dostlarımız kediler için kedi vazgeçilmez birşeydir. Kedilerin tuvaletlerini bir kuma yapmaların genlerinde olduğu için kedinizi bir kuma alıştırmanız sizin için hiçte zor olmayacaktır.
Kedilerde Tüy Dökülmesi
Kediler Vegan Olamaz!
Kediler vahşi doğada tamamen et ile beslenen etobur canlılardır. Metabolizmaları yalnızca et türlerinde bulunan ve vücut tarafından sentezlenemeyen taurin gibi esansiyel aminoasitlere ihtiyaç duyar. Sağlıklarının devamlılığı için büyük önem taşıyan aminoasitlerin gereğinden az bulunması görme yetisinin kaybından kalp yetmezliğine kadar birçok farklı sağlık sorununun gelişimine yol açabilir. Kedilerde dengeli bir vegan diyeti uygulamak ve aynı zamanda onların damak zevklerine de hitap edebilmek oldukça düşük bir ihtimaldir. Bu nedenle en sağlıklısı kedilerin yaşlarına ve genel sağlık durumlarına özel üretilen kuru mamaların kullanılmasıdır.
Kedi Otu (Catnip) Nedir?
Kökeni Kuzey Afrika ve Akdeniz’e dayanan ve günümüzde Avrupa ve Kuzey Amerika’da yaygın olarak yetişen bir bitkidir. Nane familyasına ait olan bu mucizevi bitki, geçmiş yüz yıllarda kedilerin mental ve fiziksel ihtiyaçları doğrultusunda ilgilerini çekmiş, düzenli olarak tükettikleri gözlemlenmiştir. Kedilerin bu bitkiye olan ilgileri uzmanlar tarafından takip edilerek, faydalarının da tespiti ile birlikte literatüre ismi “kedi otu” olarak geçmiştir.
Neden Pro Plan ?
Pro Plan kuru kedi ve köpek mamaları evcil hayvanınızı tüm yaşamı evreleri boyunca desteklemek için ihtiyaçları göz önüne alınarak özel olarak formüle edilmiş bir mamadır.
Kedi Maması seçimi
Minik dostlarımız için Kedi Maması seçimi yaparken onların sağlığını ve gelişimlerini düşünerek haraket etmeliyiz. Zira kullanacağınız Kedi Maması onların gelişimleri için çok önemlidir. Ucuz ve kalitesiz bir mama kedinizin gelişimini olumsuz yönde etkileyerek ilerleyen yaşlarında sağlık sorunları yaşamasını neden olabilir.
Kedilerde tüy dökülmesi problemi
Doğaları gereği tüylü hayvanlar Kış mevsimine girerken ince tüylerini atıp daha sık ve kalın bir tüy yapısına, Yaz mevsimine girerken ise kalın kışlık tüylerini atıp daha ince ve seyrek tüylü bir kürke sahip olurlar. Bu her sene iki defa gerçekleşir. Genelde bu durum hayvan sahipleri tarafından bu dönemde kedi yada köpeklerinin çok tüy döktüğü gerekçesiyle boş bir arayış ve uğraş içerisine girmelerine neden olur. İlaç Takviye, mama değişikliği sonuç vermeyen daha bir çok denemeler... Malesef kedilerde tüy dökülmesini tamamen durduracak bir çözüm ne yazık ki yoktur. Bu tamamen doğal ve metabolik bir durumdur. Tüy dökülmesini engelleyen bir ilaç ya da ürün de yoktur, sadece Kaliteli beslenme, balıklı mama kullanımı, çinko-biyotin takviyeleri ile kediniz daha az tüy dökümüne, güçlü ve parlak tüylere sahip olabilir.
Kedilerde banyodan sonraki tehlike
Kediler Banyodan sonra iç güdüsel olarak tüm vücutlarını yalarlar. Şampuanla yıkandıktan sonra iyi durulanmazlar ise, yalandıklarında şampuan artığı yutarlar; bu da mide ve bağırsak hastalıklarına sebep olur.
Kedilerde Kısırlaştırmanın Önemi
Neden Kedimi Kısırlaştırmalıyım?
Kedilerinizi kısırlaştırmak, sağlık açısından birçok yararı vardır bunun yanısıra kedilerin aşırı nüfus artışı ve sokaklarda yaşamaya terk edilmesi sorununa katkı yapma olasılığınızı da ortadan kaldırır. Hatta erkek kediniz kısır değilse, onların evden kaçmasının da önüne geçer. Her yıl binlerce sokak kedisinin, onları sahiplenecek bir yuva bulamadıkları için kötü şartlarda yaşama mücadelesi verdiğini unutmayınız.
Kedilerde hamilelik ne kadar sürer ?
Kedilerde gebelik süresi 57-63 gün aralığında seyretmektedir, ortalama 60 gün diyebiliriz. Gebeliğin 25. gününden sonra hekim tarafından USG ile muayene edilerek gebelik teşhisi konulabilir. Gebelik ve süt verme döneminde daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğu için kediler profesyonel bir yavru mamasıyla beslenmelidir. Gebeliğin 45. gününden sonra doğum için evde uygun olan sakin bir yer hazırlanmalıdır. Doğum zamanı geldiğinde doğumu çoğunlukla kendileri hallederler. Sıkıntılı bir durum olduğu düşünüldüğünde ise bir hekime başvurulması gerekmektedir.
Yavru Kedi Sahiplenme Hazırlıkları
Yavru kedinizi almadan önce hazır olduğunuzdan emin olmak için yapılması gereken birçok şey vardır. Doğru ekipmanı satın almanın yanı sıra evinizi ve aile bireylerinizi de hazır hale getirmeniz gerekir.
Yavru Kedilerin Aşılanması Neden Önemlidir?
Aşılar, yavru kedinizin doğal savunmasını güçlendirmek ve onları bir dizi bulaşıcı, bazen ölümcül olan hastalıklara karşı korumak için hayati önem taşımaktadır.
Yavru kedilerde sağlık?
Yavru kedinizin yaşamındaki ilk aylarında olağanüstü büyüme ve gelişim gerçekleşir. Bu kritik aşamada sağlıklarına özen göstererek birlikte sağlıklı bir geleceğin temellerini atmış olursunuz.
Persian Irk Kedi Özellikleri ve Bakımı
İran Kedisi Özellikleri Nelerdir? Yavru Fars (Persian) Kedisinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Kediler, yaşamımıza renk katan, sevgi ve hüzünlerimizi paylaştığımız en yakın dostlarımız. Kedi ırklarının çeşitliliği, kedi beslemek isteyenleri bazen kararsız bırakıyor.
Kedim Neden Yalvarıyor Olabilir?
Kediniz sürekli yemeğinizden parçalar mı istiyor? Bu durum, öyle görünmesine rağmen aç olduğu anlamına gelmeyebilir. Bu davranış alışkanlık, can sıkıntısı veya dikkat çekme girişimi olabilir. Bu davranışlar karşısında pes etmek yalnızca eylemi pekiştirir.
Köpeklerde mama değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler
Köpeğimin mamasını değiştirmeyi ne zaman düşünmeliyim? Köpeğinizin mamasının değiştirilmesi gerekebileceğine dair işaretler. Köpeğinizin mamasın değiştirilmesi - kademeli geçiş yapma. Köpeğiniz, potansiyel sindirim sistemi problemlerini önlemek için yeni mamaya yavaşça alıştırılmalıdır.
Bir Köpek Sahiplenmeden Önce Bilinmesi Gerekenler
Yavru köpeği ilk edindiğinizde dikkate almanız gereken birçok ayrıntı bulunur ancak ihtiyaçlarını anlamak için en başından kendinize zaman tanımanız köpeğinizin fiziksel ve duygusal sağlığının ilerlemesini sağlayacaktır.
Köpek Sahibi Olmak Ne Kadar Maliyetli
Bir köpek sahibi olmanın maliyeti hayvanın ırkına, yaşına, sağlığına ve sizin ve evcil hayvanınızın yaşam tarzına bağlı olarak değişebilmekle birlikte, hayvanın uzun dönemdeki sağlık ve sıhhati için göz önünde bulundurmanız gereken bazı şeyler vardır.
Yavru Köpeklerin Gelişimi ve Bakımında Bilinmesi Gerekenler
Yavru köpeğiniz ile ilk karşılaşmanız heyecan vericidir ancak bazı zorluklar göz önünde bulundurulmalıdır. Tanışma ve eve geliş aşamasının olumlu bir deneyim olmasını sağlamak adına doğru bilgiler edinmiş olmak önemlidir.
Yavru köpeklerde sosyalleştirme zaman çizelgesi
İlk aylarda yavru köpekler yeni deneyimlere ve öğrenmeye çok açıktır. Bu zaman çizelgesi, sosyalleştirmenin en önemli aşamaları ve bu sırada yapılması gerekenler hakkında fikir verir.
Yavru Köpeklerin Sosyalleştirilmesindeki Altın Kurallar
Sosyalleştirme, yavru köpeğinizi yeni görüntüler, sesler ve deneyimlerle tanıştırma sürecidir. Tamamen onun dünyaya alışmasına yardımcı olmak ve yeni durumlarda ona özgüvenli olmayı öğretmekle ilgilidir.
Köpeğim günde kaç defa dışarı çıkmalı ?
Bir köpek normal enerji ve hiperaktiviteye sahipse en az günde iki defa dışarı çıkarılmalı ve uzun yürüyüşler yaptırılmalıdır. Enerjisi daha fazla ise çıkış aralıkları sıklaştırılmalıdır.